Grind en zand

Alle grind en zand nu 70% korting. Op = op!

Met grind en zand geeft u uw tuin een natuurlijke uitstraling. Leg een looppad aan van grind en kies de kleur die in uw tuin past. Creëer een onderhoudsvrije tuin door grind in uw tuin te leggen. Wij hebben grind en zand in allerlei groottes, vormen en kleuren. Wilt u uw tuin opnieuw betegelen? Bij GroenRijk Apeldoorn verkopen we ophoogzand, schelpen en stenen. Kom langs en ontdek zelf ons assortiment grind en zand. Wij verkopen onder andere producten van Michel Oprey & Beisterveld Natuursteen.

Grind en zand voor in de tuinmichel oprey & beisterveld grind

Design uw droomtuin met de tuintegels, grasmat en tuinplanten die u mooi vindt. Heeft u een ontwerp in uw hoofd, dan is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste materialen. Als u momenteel een verwilderde tuin hebt en u wilt uw tuin bestraten met tegels, is het van belang dat u voldoende ophoogzand koopt. Bij GroenRijk Apeldoorn hebben we ophoogzand en speelzand. Wilt u fijn zand of zand met schelpjes erin? Leg bijvoorbeeld een schelpenpad aan of gebruik metselzand voor het metselen van muurtjes en borders. Vraag ons personeel om advies. Zij weten altijd wel raad met elke vraag.

Welke soorten zand zijn er?

Bij GroenRijk Malkenschoten hebben we verschillende soorten zand die u toepast in de tuin. Hieronder leggen wij uit welke zandsoorten u bij ons in het tuincentrum koopt:

 • Ophoogzand gebruikt u voor het aanleggen van een oprit of om uw tuin te betegelen. Ophoogzand dient niet als decoratie en is daarom relatief goedkoop. Wij bieden ophoogzand aan in big bags vanaf 25 kg.
 • Speelzand gebruikt u voor in de zandbak van de kinderen. Deze zandsoort is gefilterd en bevat daarom geen grove stukken of scherpe delen. Beschikbaar in big bags vanaf 25 kg.
 • Brekerzand gebruikt u voor het invegen van bestrating. Heeft u bijvoorbeeld natuurstenen abbeystones of klinkers, dan gebruikt u brekerzand om later tussen de voegen te vegen zodat de tegels op zijn plek blijven liggen.
 • Metselzand gebruikt u voor het metselen van muurtjes of borders. Metselzand is een heel fijn en goed toepasbaar voor onder andere tegelpaden.
 • Zilverzand gebruikt u mede voor het voegen van bestrating. Zilverzand is witzand en erg fijn. Zilverzand bestaat uit kwarts, dat erg belangrijk is voor de glasindustrie.

Verschil grind en split

Grind en split verschilt van elkaar. Hieronder leggen wij u de verschillen uit tussen grind en split:

 • Split heeft een hoekige vorm, hierdoor bewegen de steentjes minder ten opzichte van elkaar
 • Split loopt en rijdt prettiger dan grind
 • Grind heeft een ronde vorm
 • Grind laat beter water door dan split
 • Grind maakt meer lawaai bij het betreden dan split

Naast zand verkopen wij ook big bags met grind of split. Grind is een populair materiaal voor in de tuin of op de oprit. Grind blijft lang mooi, is onderhoudsarm en ook nog milieuvriendelijk. Bij GroenRijk Apeldoorn vindt u een ruim assortiment grind. Grind bestaat uit kleine kiezelstenen. Er zijn verschillende soorten grind. Houdt bij het kiezen van grind of split rekening met de volgende dingen:

 • Afronding
 • Kleur
 • Grootte
 • Toepasbaarheid

Wilt u een oprit met kiezelstenen aanleggen, bedenk dan of u een stille soort steen of een steensoort dat iets lawaaieriger is wilt. Wilt u een grindpad in de tuin aanleggen, dan is een ronde soort wellicht geschikter dan een hoekige soort. Met blote voeten op hoekige steentjes lopen is namelijk geen pretje.

Koop zand, split en grind in Apeldoorn

Of u nu voor grind of split kiest, bij GroenRijk Malkenschoten hebben we altijd een geschikt soort materiaal voor u. Kom langs in ons tuincentrum in Apeldoorn en bekijk ons assortiment. Heeft u vragen, onze medewerkers staan altijd voor u klaar. Naast grind en zand verkopen wij ook opsluitbanden om de betegeling in uw tuin te ondersteunen en stapelblokken om hoogteverschillen te maken of te verhelpen in uw tuin. 

Plan uw route naar ons tuincentrum

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinwinkel