Bloeiende kamerplanten

Alle bloeiende kamerplanten nu 70% korting!

Een mooie bloeiende kamerplant fleurt uw huis helemaal op! Een bloeiende kamerplant is namelijk een echte eyecatcher in uw interieur. Bij GroenRijk Malkenschoten-Apeldoorn bieden wij vele bloeiende kamerplanten in allerlei kleuren en formaten. Wat uw smaak ook is, er zal zeker een kamerplant bijzitten die u aanspreekt! Komt u ook snel bij ons langs?

Verzorging bloeiende kamerplanten

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee gehouden worden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter.

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast watergeven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.

Na de bloei het watergeven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Populaire bloeiende kamerplanten

  • Orchidee: Orchideeën zijn echte diva’s onder de kamerplanten. Sommigen zijn tevreden met 'gewone' potgrond, maar de meesten hebben specifieke wensen. De orchidee heeft regelmatig water nodig en het liefst ook speciale orchideeënvoeding. De Orchidee staat het liefst in het licht, maar op tafel hebben ze het ook prima naar hun zin. Orchideeën zijn er in allerlei prachtige kleuren. Een orchidee ziet er ook heel mooi uit in een heel grote pot, bijvoorbeeld op tafel.
     
  • Hortensia: de Hortensia is naast de Orchidee een zeer populaire kamerplant. Het is een echte blikvanger. Door de enorme bollen met kleine bloemetjes valt de plant direct op. Op de eetkamertafel, in de keuken of de slaapkamer; de Hortensia zorgt voor kleur, gezelligheid, stijl en romantiek tegelijk! De hortensia komt, zeker in de lente, het beste tot haar recht bij een temperatuur tussen 13°C en 18°C. Een plekje bij de verwarming is dus niet aan te raden! Geef de kamerplant regelmatig water, zodat de grond niet uitdroogt.
     
  • Bromelia: ook de Bromelia's worden over de hele wereld gewaardeerd vanwege hun prachtige, kleurrijke en opvallende bloemen. De Bromelia behoort tot de Bromeliaceae familie, hiertoe behoort ook de Ananasplant. Wat prettig is, is dat de Bromelia een makkelijke kamerplant is. Zo verbruikt de Bromelia weinig water, een keer per week water geven is voldoende. De Bromelia is een plant die water opslaat in zijn bloem. Geef daarom ook af en toe water in de bloem!

Ook benieuwd naar onze andere kamerplanten? Neem dan eens een kijkje op onze Groene kamerplanten pagina en Cactussen en vetplanten pagina!

GroenRijk Apeldoorn_Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten kopen bij GroenRijk Malkenschoten

Kom eens langs in ons tuincentrum in Apeldoorn voor allerlei soorten kamerplanten, tips over het onderhoud, meststoffen, potgrond en de mooiste bijpassende potterie. Bloempotten en plantenbakken in alle soorten, maten en kleuren. Heeft u zelf al een pot? Neem deze mee naar het tuincentrum, kies de gewenste kamerplant en laat hem door ons oppotten! Onze locatie en openingstijden kunt u vinden op onze contactpagina

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten