Groene kamerplanten

Alle groene kamerplanten nu 70% korting!

Een groene kamerplant frist uw interieur helemaal op! Naast dat een kamerplant er erg mooi en gezellig uitziet, is een groene kamerplant vaak ook nog erg functioneel. Zo kan een groene kamerplant bijdragen aan de luchtzuivering in uw huis of op kantoor. Wij bieden kamerplanten in allerlei soorten en maten. Zo hebben wij ook bloeiende kamerplanten en cactussen en vetplanten. Reden genoeg om eens gezellig bij ons langs te komen in Apeldoorn!

Verzorging groene kamerplanten

Onder deze categorie planten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima.

Geef de planten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum in Apeldoorn  zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen van bijvoorbeeld ECO-style of Bayer-garden verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Een aantal populaire kamerplanten zijn:

  • De Pannenkoekplant
  • De Lepelplant
  • De Gatenplant
  • De Kentia palm
  • De Polyscias

GroenRijk Apeldoorn_Groene kamerplanten

Groene kamerplant kopen bij Groenrijk Malkenschoten

Kom eens langs bij GroenRijk Apeldoorn nabij Arnhem, Deventer en Barneveld. Wij hebben allerlei soorten kamerplanten, tuinplanten, tips over het onderhoud, meststoffen, potgrond en de mooiste bijpassende potterie. Bloempotten en plantenbakken in alle soorten, maten en kleuren. Als u zelf al een pot heeft kunt u deze meenemen naar ons tuincentrum, kies de gewenste kamerplant en laat hem door ons oppotten! Onze locatie en openingstijden kunt u vinden op onze contactpagina

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten