Tuinplanten

Zou u ook graag uw tuin willen opfleuren met tuinplanten? Onze tuinplanten zijn onderverdeeld in verschillende segmenten zodat het voor u makkelijk wordt gemaakt om de geschikte plant voor in de tuin te vinden. Zo is het bijvoorbeeld ook leuk om verschillende tuinplanten met elkaar te combineren, zodat u het hele jaar door een fleurige tuin heeft. Mocht u het lastig vinden om de juiste tuinplant(en) te vinden, dan helpen onze medewerkers bij GroenRijk Apeldoorn u maar al te graag. Onze tuinplanten zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

Onze medewerkers helpen u natuurlijk graag in ons tuincentrum, maar u kunt ook altijd contact met ons opnemen. 

Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Eénjarigen noemen we ook wel perkplanten. Deze vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. 

Tuinplanten herfst_GroenRijk Apeldoorn

Vaste planten

De vaste planten spelen een belangrijke rol in de tuin. Iedereen wordt vrolijk van mooie bloeiende planten, en dat kunt u bereiken met o.a. vaste planten toevoegen in uw tuin. In de herfst/winter sterven er veel vaste planten bovengronds af. Maar niet getreurd, in het voorjaar bloeien ze weer vrolijk op. Deze jaarlijkse cyclus maakt de vaste planten zo aantrekkelijk. De planten gaan met de juiste verzorging lang mee en kunt u dus vel plezier van hebben.

Het assortiment in vaste planten bij GroenRijk Apeldoorn is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld. Onze vaste planten zijn van het merk Concept of Nature en Griffioen. Bij Concept of Nature en Griffioen zijn er voor ieder seizoen andere vaste planten beschikbaar. Zo zijn er vaste planten in de categorie lente bloeiers, schaduw zoekers, geurend groen en meer. Nieuwsgierig naar de vaste planten van Concept of Nature en Griffioen? Kom dan vooral langs in ons tuincentrum in Apeldoorn waar alle vaste planten van het seizoen te zien zijn. 

Tuinplanten herfst - GroenRijk Apeldoorn

Bloembollen en zaden

Wilt u ook graag eens zelf bloembollen planten? Dat kan! Bloembollen en zaden verdelen wij in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen plant u in oktober tot en met november, zolang de grond niet bevriest. Zomerbollen plant u in april tot en met mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elk plekje in de tuin of in een plantenbak. 

Voorjaarsbollen

Eén van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Bekende zomerbollen zoals Anemonen, Gladiolen en Dahlia’s zijn eenjarige bollen. U kunt deze droog bewaren voor het volgende seizoen. U kunt dus voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen planten. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar GroenRijk Apeldoorn te komen waar wij al bollen op pot verkopen.

Bloembollen en zaden_GroenRijk Apeldoorn

Bomen, heesters en coniferen

Voor een boom hoeft u niet per se een grote tuin te hebben. Zo zijn er namelijk diverse soorten kleinere bomen die zeer geschikt zijn voor een kleinere tuin. Denk hierbij aan de Bolacasia, treurwilgje of een krenteboompje. 

Heesters komt u vrijwel in elke tuin wel tegen. Heesters zijn struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. Wat heesters gemeen hebben is dat de stengels verhouten en dat ze bovengronds overwinteren.  Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de Forsythia en Ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's-winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus. 

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken.

Bij GroenRijk Apeldoorn vindt u verschillende fruitbomen van de Fruithof. De fruitbomen van de Fruithof zijn van uitstekende kwaliteit zodat het fruit goed groeit. Wilt u een fruitboom van Fruithof aanschaffen? Kom dan vooral langs bij ons tuincentrum in Apeldoorn waar we u alles vertellen over onze fruitbomen. 

Tuinplanten_GroenRijk Apeldoorn

Rozen en klimplanten

Bij GroenRijk Apeldoorn verkopen wij rozen zijn in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Wanneer u rozen wilt aanschaffen houdt u er rekening mee dat rozen ware zonaanbidders zijn en dat u ze in het voorjaar flink terug snoeit. Een beetje groene vingers komen dus zeker van pas. Daarnaast is het handig als u klimrozen goed vastzet omdat ze uit zichzelf niet hechten aan muren en pergola's. 

Andere populaire klimplanten zijn de Clematis en Hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterk groeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en niet te vergeten: de Blauwe regen. Kom rustig langs in ons tuincentrum in Apeldoorn om ons GroenRijke assortiment te bekijken. Onze medewerkers helpen u maar al te graag met het vinden van de perfecte rozen of klimplanten.

Rozen herfst - GroenRijk Apeldoorn

Assortiment tuinplanten: