Tips voor barbecueën in de winter

Tips voor barbecueën in de winter

Een gezellige barbecue sessie tijdens de winter? Winter barbecue is de laatste jaren steeds meer populariteit aan het winnen en dat is niet zonder reden. Hoe gezellig is het om met zijn allen rondom de barbecue te zitten, met knusse dekens en veel warme drankjes? Het idee van een openhaard in de buitenlucht, dat is extra speciaal! Barbecueën is de laatste jaren ongekend populair en de echte liefhebbers laten zich niet tegenhouden door de seizoenen, maar passen de barbecue sessie daar gewoon op aan. 

Glühwein en warme chocomel

Om te beginnen, zorgen warme drankjes er natuurlijk voor dat u niet te snel afkoelt. Glühwein en warme chocolademelk zijn hiervoor uitstekende winterse opties, om de winterse barbecue sessie mee te starten. Extra leuk is om deze zelf te maken! Dat is in ieder geval een warm welkom voor het barbecue gezelschap. 

Gebruik een vuurkorf of houtkachel

Met zijn allen om de vuurkorf of houtkachel staan maakt het extra knus. Gezellig samen opwarmen bij het vuur, met als toetje heerlijke geroosterde marshmallows. Zelf een fikkie stoken blijft leuk om te doen en dat ruimt meteen wat oud papier op. Win win!

Winter barbecue tips

Winters barbecue menu: erwtensoep!

Een echt barbecue gerecht is het misschien niet, maar bij een barbecue in de winter is erwtensoep een uitstekend idee! Tijdens het aansteken van de barbecue is een kopje erwtensoep een uitstekend voorgerecht met een extra winters tintje. 

Sfeerverlichting en werklicht voor de barbecue

Zorg er van tevoren voor dat u voldoende sfeerverlichting hebt in de tuin, bijvoorbeeld met behulp van lichtslangen, fakkels en tuinlampen. De BBQ master zal ook voldoende licht nodig hebben, bijvoorbeeld een goede zaklamp. 

Winter barbecue tips GroenRijk Apeldoorn

Bereid het gezelschap voor op een gezellige winterse avond!

Het belangrijkste is misschien nog wel dat iedereen gekleed is op een winterse avond. Voldoende laagjes, mutsen, sjaals, handschoenen enzovoort. Het kan ook erg leuk zijn om iedereen een dekentje mee te laten nemen, zodat iedereen de benen bedekt kan houden. U vindt diverse sfeerartikelen voor een gezellige winterse barbecue avond uiteraard bij GroenRijk Apeldoorn! Als laatste tip is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden; zorg voor een plan B bij wind en regen door middel van voldoende afdekzeilen bijvoorbeeld.