Vogelhuisjes

Elk voorjaar zijn tuinvogels druk in de weer met het bouwen van  hun nestje. De soorten die houden van een broedplaats in een boomholte voelen zich welkom in een vogelhuisje. Als u die stevig en hoog genoeg ophangt, fladdert er misschien zomaar een paartje naar binnen. Vooral tijdens de koude weersomstandigheden is het goed om de vogels een handje te helpen. Bij GroenRijk Apeldoorn hebben we vogelhuisjes, vogelvoer, vogelpindakaas, vogelvoederhuisjes, pindaslingers en nog veel meer. Geef uw bestelling door via [email protected]. Bestellingen boven de €20,- brengen wij GRATIS bij u thuis in de regio Apeldoorn.

Huisje op maatTuinvogels - GroenRijk Apeldoorn

Vogels zijn best kieskeurig bij het uitzoeken van een geschikte broedplek. Daarom bestaan er vele soorten huisjes. Deze kunnen verschillen in grootte, invliegopening en materiaal. Meestal hebben ze natuurlijke kleuren. Hang het vogelhuisje op een rustige plek, beschut tegen regen en al te veel zon, en op een aanvliegroute zonder obstakels.

Huisgebonden

Welke vogels u met een vogelnestje in je tuin kunt laten broeden, hangt sterk af van waar uw huis staat. Als u in of naast een bos woont, kunt u allerlei vogels aantrekken: van een winterkoninkje en een boomkruiper tot een bosuil. Woont u tussen akkers en weilanden? Dan helpt u vooral zwaluwen, spreeuwen en mussen met een kraamhuisje, maar ook grotere roofvogels, zoals een kerkuil en een torenvalk, bediet u op hun wenken met een grote nestkast.

Tuinvogels

Woont u in een wijk in een stad of dorp? Geef dan de tuinvogels die zich hier willen nestelen een hutje naar wens:

  • Huismus

Het vogelhuisje kunt u het beste tegen een huis of ander gebouw aanhangen op tenminste 2 meter boven de grond. Het invlieggat is 3,5 cm. U kunt ook een groep mussen proberen te lokken met verschillende nestkasten bij elkaar of in hoge mussenflats.

  • Koolmees en pimpelmees

Ook een mezenkastje moet minimaal op een hoogte van 2 meter hangen. Deze vogeltjes zitten absoluut niet graag bij elkaar. Dus hang een volgend koolmezenkastje minstens 10 meter verderop, en een kastje voor een pimpelmees ook nog 3 meter van de koolmees. Het invlieggat voor een koolmees is 3,2 cm, voor de pimpelmees slechts 2,8 cm.

  • Spreeuw

Spreeuwen vinden het heerlijk om onder de dakpannen van oude huizen te broeden. In een nieuwbouwwijk helpt u deze vogel met een wat groter kastje op een hoogte van 2 tot 5 meter en een invlieggat van 4,5 cm. U kunt ook een spreeuwenpot van aardewerk gebruiken.

  • Roodborst

Het roodborstje vindt het fijn om beschut te zitten, veilig achter een heg of muurklimmer. Het halfopen huisje van de roodborst is niet groot, maar heeft wel een groot invlieggat van minimaal 5 cm. Hang het onder een dakrand op ongeveer anderhalve meter hoogte.

Koop vogelhuisjes bij GroenRijk Apeldoorn

Bij GroenRijk Apeldoorn zorgen we ook tijdens de lockdown voor onze klanten. Wilt u uw vogels in de tuin bedienen met een vogelhuisje? Geef uw bestelling door via de mail [email protected]. Wij laten u graag alle opties in ons tuincentrum zien. Geef om tuinvogels en hang een mooi vogelhuisje op. Wij hopen u snel weer te mogen ontvangen in ons tuincentrum. Wij kijken in ieder geval uit naar het voorjaar en onze heropening. Tot die tijd zijn wij gewoon bereikbaar voor bestellingen van bijvoorbeeld kamerplanten, potterie, sfeer en cadeauartikelen, tuinplanten, vijverbenodigdheden en dierproducten. Heeft u vragen? Neem contact met ons op door te bellen naar 055 533 4747.