Bij-vriendelijke tuin

Hoe zorgt u ervoor dat uw tuin bij-vriendelijk is? Bij GroenRijk Apeldoorn doen we er alles aan om tuinen in de regio Apeldoorn zo groen mogelijk te maken. Wij bieden tuinplanten, graszoden, bomen, struiken en nog veel meer om uw tuin groen en milieuvriendelijk in te richten. Wist u dat bijen en vlinders het steeds moeilijker krijgen in Nederland? We hebben bijen en vlinders hard nodig voor de bestuiving van ons fruit. Tijd om bijen en vlinders een handje (of vleugeltje) te helpen. Lees alles over bij-vriendelijke planten.

Wat is een bij-vriendelijke tuin?

Een bij-vriendelijke tuin bestaat uit planten en bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen. Varieer in het aanbod aan bloemen en planten. Plant diverse bloemen en planten die variëren in bloeitijd, vorm, hoogte en kleur. Zo zorgt u ervoor dat uw tuin het hele jaar door aantrekkelijk is voor bijen.

Hoe leg ik een bij-vriendelijke tuin aan?Bij-vriendelijke tuin - GroenRijk Apeldoorn

Denk nu niet direct aan het strak inrichten van uw bij-vriendelijke tuin. Bijen houden namelijk van een rommelige. Bijen houden niet van een strak gemaaid gazon en hoppen het liefst van bloemsoort naar bloemsoort. Plant uw tuin dus niet vol met slechts één soort, maar zaai een bij-vriendelijke bloemenmix in de tuin. Zodra bijen uw nectarhoudende hemelsleutel heeft ontdekt, ruikt het de margriet, waarna de bij landt op een geranium. Kortom: hoe meer aanbod in de tuin, hoe meer bestuiving en bevruchting van appelbomen, kersenbomen en aardbeienplanten.

Welke planten passen in een bij-vriendelijke tuin?

De top-5 favoriete bij-vriendelijke planten bij GroenRijk Apeldoorn zijn:

  1. Koninginnekruid

  2. Hemelsleutel

  3. IJzerhard

  4. Vlinderstruik

  5. Herfstaster

Met deze kleurrijke planten maak jij van jouw tuin een bijenparadijs. Bovenstaand lijstje met planten zzzz-orgen ervoor dat alle bijen vrolijk naar uw tuin vliegen. Deze planten dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit in uw tuin, maar zijn bovendien ook nog eens erg artistiek en passen perfect in een modern gestijlde tuin. Bent u op zoek naar bij-vriendelijke planten in de kleuren paars, rood en roze? Dan zijn deze planten echt iets voor u! Kom langs in ons tuincentrum in Apeldoorn en ontdek alles over deze bij-vriendelijke planten.

Meer weten over bij-vriendelijke planten? Bekijk onze plantengids.

Bij-vriendelijke tuin - GroenRijk ApeldoornWat past nog meer in een bij-vriendelijke tuin

Bijen houden naast bloemen ook van onderdak. Een speciaal bijenhotel bestaat uit kleine buisjes, gaatjes, holletjes en gaas om bijen een schuilplaats en plek om te nestelen. In ons tuincentrum hebben we verschillende soorten bijenhotels beschikbaar. Sommige creaties zijn speciaal ontworpen voor bijen, andere insectenhotels bieden ook een schuil- en nestplaats voor andere insecten, zoals lieveheersbeestjes, vlinders en oorwormen. Bezoek ons tuincentrum voor het leukste aanbod aan bijenhotels.

Bestellen bij GroenRijk Apeldoorn

GroenRijk Malkenschoten in Apeldoorn biedt een groot aanbod aan bij-vriendelijke planten die ervoor zorgen dat uw tuin deze zomer een bijenparadijs vormt. Lok bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en andere insecten naar uw tuin met onze toppers voor in de bij-vriendelijke tuin. Onze medewerkers vertellen u alles over biodiversiteit, inheemse planten en nectarhoudende planten. Kom langs in ons tuincentrum in Apeldoorn en zorg er samen met GroenRijk voor dat Nederland steeds groener wordt.

Bezoek ons tuincentrum