De sprakelende Kalanchoë

De sprakelende Kalanchoë

Ga een fleurige zomer tegemoet met de Kalanchoë! Deze sprankelende vetplant is er namelijk in veel verschillende kleuren, soorten, maten en laat zich niet kennen in de droogte. Voornamelijk afkomstig uit Madagaskar en China brengt de Kalanchoë de zon naar je toe!

De Kalanchoë is een makkelijk te verzorgen kamerplant die vooramelijk bekend staat om de bloemen. We raden aan de plant neer te zetten op een plek met veel licht, echter zal de plant het ook prima doen op een (half)schaduw locatie. De plant wordt dan alleen minder mooi en groeit minder hard. De plant heeft weinig water nodig. Geef de plant vooral niet te veel water, hier kan de Kalanchoë slecht tegen. Deze bloeiende potplant heeft veel verschillende soorten.

Bewateren

Zoals genoemd heeft de Kalanchoë maar weinig water nodig. Zorg dus dat je de grond waar de Kalanchoë in staat, laat opdrogen voor je weer water geeft. Voorkom dat de plant in natte grond staat want dan worden de bladeren sponzig en is het feest snel voorbij.

Veel licht

Veel zon is een goed voor de Kalanchoë, maar half schaduw kan de plant ook rust geven. Wanneer de bladeren donkergroen worden, is dat het teken dat de plant de zon in moet. De bladeren kunnen ook een rode gloed krijgen, dan ontvangt de plant misschien teveel zon. Dit kan geen kwaad, maar let op dat ze niet té rood worden.

Actie?

Voeding geven en verpotten zijn voor de Kalanchoë niet nodig. Wil je toch verpotten, doe dat dan na aanschaf of in het voorjaar. De plant is dan in ontwikkeling waardoor eventuele schade aan de wortels sneller zal herstellen. Mocht je de Kalanchoë willen voeden, gebruik dan cactus voeding.

Na de zomer

De Kalanchoë kan meerdere keren bloeien. Als hij is uitgebloeid na de zomer kan je de oude bloemen, inclusief steel verwijderen. Laat de Kalanchoë in een donkere ruimte rusten voor vijf weken. Als je hem daarna weer op een zon rijke plek zet kunnen de bloemen terugkeren na dre weken.