Stekperkgoed in hanging basket

Stekperkgoed in hanging basket

Ja, verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Dan bloeit het stekperkgoed in deze hanging basket lang en rijk

Hangende manden vol zomerbloemen! Een prachtig welkom bij de voordeur, schitterend aan de pergola, mooi aan een sierbeugel tegen de muur, de schuur, de schutting, op het balkon. Er zijn zoveel plekken waar een hanging basket het veel mooier en vriendelijker maakt. GroenRijk heeft die hangmanden nu met een geweldige keuze aan extra sterke, gestekte, uitbundig bloeiende planten. Dat is de best denkbare plantenkwaliteit. Gestekte planten, speciaal geselecteerd voor toepassing in hanging baskets en in fraaie combinaties. Het inplanten is al vakkundig voor je gedaan. Je kunt de manden zo meenemen en ophangen. De verzorging is heel eenvoudig. Het kost je weinig tijd, maar je krijgt er maanden rijke bloei en kleur voor terug.

Iedere hangmand een fantastische bloemenwaterval. Er zijn mensen die zo’n hanging basket zelfs een bloemenvuurwerk noemen. Geen wonder met die stromen bloemen, magnifieke kleuren en de prachtige afhangende vormen. Graag toegepaste soorten zijn o.a. Mini-Petunia’s, Verbena’s, Lobelia en Helichrysum. En dan liefst als stekgoed. We vertellen er hieronder wat meer over.

Gestekte planten in soorten
Het grote voordeel van gestekte planten is dat ze zo sterk zijn en het feit dat ze altijd heel veel op elkaar lijken. Dat komt doordat van dezelfde moederplanten wordt gestekt. De superkwaliteit van zo’n moederplant is bekend. Eigenlijk worden stukjes van die plant doorgekweekt, zodat ze niet anders kunnen dan op elkaar en op hun moeder lijken.

Enkele soorten die het extra goed doen in hanging baskets (daarom hebben we ze ook gekozen)
Helichrysum. Dit zijn eigenlijk meerjarige, vaste planten. Maar in ons klimaat worden ze eenjarig gekweekt en gebruikt. Deze Australische planten (het gaat vooral om de soort Helichrysum bracteatum) zijn namelijk niet winterhard. De bloemen van de gekweekte planten zijn er in allerlei kleuren (roze, oranje, zalm, wit enz.), de wilde planten bloeien geel. Ze worden ook wel strobloemen genoemd. Als je de bloemen droogt, houden ze hun kleur. Heel leuk. De wat bolle bloeiwijzen met de naar binnen gekrulde omwindselblaadje hebben een heel eigen charme.
Mini-Petunia’s. Ze worden ook wel Calibrachoa genoemd, dat is hun echte naam, maar mini-Petunia is een stuk makkelijker te onthouden. Het zijn zeer rijk, langdurig en uitbundig bloeiende, afhangende planten. De bloemen lijken op kleine petuniaatjes. Ze hebben weinig last van regen en slecht weer (smetten). Ze trekken hommels en vlinders aan. Je hoeft geen uitgebloeide bloemen te verwijderen (goede zelf-reiniging). Ze zijn uitstekend bestand tegen hitte en hebben minder water nodig dan de grote Petunia’s. En ze zijn er in allerlei kleuren. Bovendien bloeien ze echt van voorjaar tot herfst. En ongelooflijk rijk!
Verbena. Er zijn omhoog groeiende en hangende soorten Verbena’s. In de hanging baskets worden natuurlijk hangende planten met lange, soepele stengels toegepast. Wat ze gemeen hebben zijn de kleine bloempjes die er in rijke schermen of trossen aan groeien. De kleuren zijn altijd zeer eigentijds en trendy. Iedereen vindt ze mooi. Soms hebben de bloempjes een lichter oog. Karaktervolle planten met heel fijn gevormde blaadjes en heel makkelijk te verzorgen.
Hanglobelia’s. Er zijn net zoals bij de Verbena’s ook opgaand en hangend groeiende soorten. Vooral de soort Lobelia erinus heeft prachtige hangende rassen opgeleverd die gretig worden toegepast. Ze zijn er in wit, blauw, donkerblauw, rozeachtig en paars. De bloempjes hebben altijd drie hangende en twee opstaande blaadjes (‘oortjes’) en vaak een lichter hartje (‘oog’). Heel leuk.

Verzorging
De hanging baskets van GroenRijk (doorsnee 25 cm) zijn zo gemaakt en beplant dat de planten er maximaal lang en goed in kunnen groeien. Hang ze op een zonnige, liefst iets beschutte plek. De wind moet niet té wild door de hangende stengels vol bloemen slaan. Zorg dat je ze regelmatig water geeft. De potgrond in de mand mag niet helemaal uitdrogen. Tijdens warme perioden zul je wat vaker moeten gieten. Geef een keer per week wat plantenvoeding in het gietwater. Dat is alles.

TIP
Voor half mei kan het ’s nachts nog vriezen. Je moet je zomerbloeiers dan even beschermen. Meestal is het voldoende om ze dan ’s nachts met tuinvlies (dat heeft GroenRijk ook voor je) af te dekken.

In kort bestek
Met hanging baskets vol sterke, rijkbloeiende zomerbloeiende, gestekte planten breng je maandenlang kleur in je tuin, bij je voordeur, op je balkon of waar je maar wilt. GroenRijk heeft de beste, sterkste soorten in verschillende combinaties in kant-en-klare manden vakkundig voor je klaar gemaakt. Om zo mee te nemen voor kleurrijke bloei tot in de herfst. Makkelijk te verzorgen en gegarandeerd een zee aan bloemen!