Bloembollen en zaden

Voor bloembollen en zaden bent u bij tuincentrum Malkenschoten in Apeldoorn aan het juiste adres. We hebben een ruim assortiment aan verschillende bloembollen en zaden bij ons tuincentrum beschikbaar.

Bloembollen kopen Apeldoorn

Bloembollen zijn een aanwinst voor iedere tuin, aangezien zij zich overal in de tuin thuis voelen. Het maakt niet uit of u de bollen in een bak of in de grond plant: overal komen de bollen prachtig uit. Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober en/of november en de zomerbollen in april en/of mei, na de vorstperiode. In ons assortiment bloembollen vindt u onder andere de volgende soorten:

  • Narcissen
  • Tulpen
  • Hyacinten
  • En nog veel meer...

De bekendste voorjaarsbollen zijn de Narcissen. Deze zijn ieder jaar weer langs vele wegen en in vele tuinen te bewonderen. Een groot voordeel van deze bollen is dat deze zichzelf vermeerderen en zo in de grond kunnen blijven. Volgend jaar komen de Narcissen dan met nog grotere getalen terug in uw tuin of op uw balkon! In ons assortiment vindt u ook tulpen en hyacinten terug, maar deze zijn eenjarig. Dit betekent dat u ze ieder jaar opnieuw zult moeten planten. Wel bestaan er ook zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. 

Narcis-kopen-Apeldoorn

De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen. Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en deze zelf planten, zodat u in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Maar u kunt natuurlijk ook in het vroege voorjaar naar het tuincentrum komen waar wij ook bollen op pot verkopen. Deze bollen kunt u gemakkelijk in de tuin of op het balkon neerzetten en hoeft u verder niet te planten. 

Assortiment zaden

In ons tuincentrum in Apeldoorn hebben wij een ruim assortiment zaden. Hier vindt u zowel zaden voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad (en natuurlijk graszoden) en weidebloemmengsels. Weidebloemmengsels zijn zaden die een mix bevatten van klaprozen, korenbloemen en margrieten.  Al deze zaden geven uw tuin een fleurige aanblik geven. Zaden kunt u gemakkelijk zelf planten zodat u enige tijd later kunt genieten van de planten en uitgekomen bloemen. Kom langs en bekijk ons volledige assortiment zaden. 

Meer informatie over bloembollen en zaden kopen

Wilt u meer informatie over het kopen van bloembollen en zaden bij GroenRijk Apeldoorn? Kom dan gezellig langs of neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag over welke bollen en zaden het beste in uw tuin passen en geven u graag tips over het planten van bollen en zaden. Ons tuincentrum is gelegen in Apeldoorn nabij Twello, Beekbergen en Ugchelen. 

Naast bloembollen en zaden kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor prachtige tuinplanten die u tuin direct sieren. De bollen en zaden zijn ook op deze afdeling in ons tuincentrum te vinden. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten