Alles in en om huis

Op onze website lees je alles over de mogelijkheden in en om je huis. Je vindt hier inspiratie, handige tips en vooral heel veel informatie.

Op deze pagina lees je meer over hoe jij je woning kunt verbeteren met verschillende werkzaamheden.

Alles in en om huis

Verbeter de uitstraling met schilderwerk

Schilderwerken bestaan uit buiten- en binnenschilderwerken. Beide zijn ze belangrijk: het schilderwerk bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning.

Het doel van buitenschilderwerken is het beschermen van houten elementen zoals deuren en kozijnen. Je woning ziet er netjes en verzorgd uit en het heeft een positieve invloed op de waarde van je woning. Let bij je kleurkeuze op de stijl van de woning en de omgeving. Kies voor neutrale kleuren zoals donkergroen, donkerrood of donkerblauw in combinatie met wit of crème.

Binnenschilderwerken hebben ook een beschermende functie, maar deze is binnen minder van belang. Wat belangrijker is dat kleur de sfeer maakt in je huis. Natuurlijk beschermt de verf ook de deuren, kozijnen en de trap. Trendkleuren voor binnen zijn nu groen en blauw tinten.

Houd je gevel netjes en verzorgd met gevelwerken

Naast schilderwerken bepaalt ook de gevel de uitstraling van je huis en de waarde van je woning. Je kunt er voor kiezen om je gevel te schilderen of andere gevelbekleding te laten plaatsen. Is je gevel beschadigd, maar ben je wel tevreden over de huidige uitstraling? Laat dan de gevel herstellen.

Bescherm je woning met dakwerken

Je dak heeft een belangrijke functie: het beschermt jou en je woning tegen weersinvloeden. Je dak staat dus constant onder invloed van het weer, waardoor de kwaliteit van de dakbedekking achteruit kan gaat. Laat daarom je dak regelmatig inspecteren en onderhouden, om zo de levensduur te verlengen en eventuele beschadigingen snel te ontdekken.

Ook de dakbedekking bepaald de uitstraling van je woning, denk bijvoorbeeld aan de mooie rieten daken in een landelijke omgeving.

Het verduurzamen van je woning

Het verduurzamen van je woning is een belangrijk onderwerp binnen de maatschappij. Niet alleen de hoge gasprijzen spelen hierbij een rol, maar ook het steeds milieubewuster leven is een belangrijke trend.

De mogelijkheden voor het verduurzamen van je woning zijn eindeloos. In alle gevallen vormt goede isolatie de basis. Wek je eigen energie op met zonnepanelen, verwarm je woning met een duurzame HR-ketel en verhoog de biodiversiteit met een groendak.

Inspiratie voor je woning: woontips en interieurtrends

We hebben het nu vooral over het onderhouden en verduurzamen van je woning gehad. Maar het leukste is toch wel de inrichting! Met onze woontips en interieurtrends maak jij van jouw huis echt je eigen plek.