Vaste planten

Bent u van plan om uw tuin op te vrolijken met vaste planten? Kom dan langs GroenRijk Apeldoorn. Wij bieden mooie vaste planten die prachtig zullen staan in uw tuin. We hebben allerlei soorten en maten. Wat uw smaak ook is, er zal zeker een mooie vaste plant voor u bijzitten! U wilt toch ook dat uw tuintje er mooi bij staat? Kom daarom eens langs GroenRijk Apeldoorn!

Populaire vaste planten

Vaste planten zijn planten die lang blijven bloeien doordat ze ieder jaar afsterven en weer opbloeien. Veel voorkomende vaste planten zijn:

  • Stokroos
  • Primula
  • Blauwe ster
  • Salvia
  • Duizendblad

Maar, naast deze populaire vaste planten bieden wij nog veel meer soorten. Ons assortiment in vaste planten is heel groot. In de zomer zijn het vaak wat grotere planten, die de lege plek in de tuin dan snel opvullen. De vaste planten bij ons tuincentrum in Apeldoorn zijn van het merk Griffioen en Concept of Nature. Beide merken bieden vele soorten vaste planten en leveren ons wekelijks in Apeldoorn vaste planten uit het seizoen. Zo kunt u ieder seizoen terecht voor de actuele vaste planten bij GroenRijk Apeldoorn! Ook voor de moestuin, éénjarigen en bloembollen en zaden bent u bij ons aan het juiste adres.

Vaste planten GroenRijk Apeldoorn

Verzorging vaste planten

Vanaf begin maart, in het voorjaar, is het verstandig om uw vaste planten (de meeste), ‘op te schonen’. Dit houdt in dat alle dode stengels en dode bladeren van de plant moeten worden gehaald. Let hierbij op dat de nieuwe scheuten niet beschadigen. U kunt hiervoor het beste een heggenschaar gebruiken. De wintergroene vaste planten die er nog prima uitzien, kunt u met rust laten. Knip de vaste planten die lelijk zijn geworden net  boven de grond af. Op deze manier zullen ze na een tijdje weer vanzelf mooi en gezond worden.

Als u een vaste plant heeft die het in mei nog niet goed doet, dan is de kans groot dat deze plant dood is. U kunt de plant dan vervangen. Als u tijdens de bloei zo lang mogelijk van bloemen wilt genieten, kunt het best de uitgebloeide bloemen regelmatig plukken of wegknippen. De vaste plant zal dan steeds nieuwe bloemen krijgen.

Meer specifieke informatie over hoe u het best uw vaste plant kunt verzorgen, krijgt u met de plant mee bij aanschaf. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd terecht bij de medewerkers van GroenRijk Apeldoorn voor vragen. Zij helpen u maar al te graag met het vinden van de perfecte vaste plant voor u.

Vaste planten kopen in Apeldoorn

Vaste planten kopen

Bent u op zoek naast vaste planten of wilt u gewoon even wat inspiratie op doen? Komt u daarnaast uit de buurt van Apeldoorn, Deventer, Zutphen of Arnhem? Kom dan eens gezellig bij GroenRijk Malkenschoten-Apeldoorn langs om de vaste planten te bekijken. Naast onze vaste planten bieden wij nog veel meer producten om zowel uw tuin als uw huis op te vrolijken, zoals kamerplantenwoonaccessoires en zijdebloemen. Bekijk onze exacte locatie en openingstijden op onze contactpagina. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons tuincentrum GroenRijk Apeldoorn!

griffioen vaste plantenconcept of nature vaste planten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten