Meststoffen en bestrijding

Alle meststoffen en bestrijdingsmiddelen nu 70% korting!

Meststoffen en onkruidbescherming zijn nodig om uw tuin gezond te houden. Onder de categorie meststoffen vallen diverse soorten grondsoorten zoals turf, potgrond, tuingrond. Deze grondsoorten hebben wij zowel in eigen merk als in Pokon. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien, zoals:

  • Pokon Orchideeëngrond
  • Pokon Cactusgrond
  • Pokon Anthuriumgrond
  • Pokon Palmengrond 

In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben zoals orchideeën die eigenlijk het best gedijen op boomschorssnippers. Het assortiment meststoffen wordt ook nader toegelicht evenals het maken van compost.

Gewasbescherming koopt u bij GroenRijk Apeldoorn

Bestrijdingsmiddelen zijn er in overvloed, maar voordat u overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte kunt u zich afvragen of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die al niet lekker groeit, staat vaak op een verkeerde plek. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of te donker. Mocht u desondanks de beestjes te lijf willen gaan, laat u zich dan goed voorlichten en lees goed de gebruiksaanwijzing. U kunt bij ons terecht voor bestrijdingsmiddelen van Bayer Garden en ECOstyle.

Planten die als ongenode gasten in het gazon voorkomen worden onkruid genoemd terwijl het gewoon inheemse planten zijn. In de borders kan het "onkruid" geschoffeld worden, in het gazon is dat een stuk moeilijker vandaar dat er teruggegrepen moet worden op bestrijdingsmiddelen die door middel van korrels of in vloeibare vorm verwerkt kunnen worden. Een ander hardnekkig onkruid is mos. Vaak komt dit in gazons voor die in de schaduw liggen of waar de grond te zuur is. Voor beide problemen verkopen wij producten van Bayer garden en Ecostyle. U kunt bij ons een grondanalyse aanvragen met daarbij een aangepast bemestingsadvies. Bij zure grond wil kalk ook nog weleens helpen.

Schimmels in de tuin tegengaan

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. De bekendste is meeldauw die de plant bedekt met een laagje wit schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten grond richten. Een andere schimmelsoort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldeknop. Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor, preventief spuiten in maart is aan te bevelen. De valse meeldauw heeft een witgrauw laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant ontstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd.

Kom voor advies naar GroenRijk Apeldoorn

Wilt u deskundig advies over meststoffen en bestrijdingsmiddelen? Kom dan langs in ons tuincentrum in Apeldoorn! Heeft u nu alvast een vraag? Neem dan contact op via 055 533 4747 of mail naar [email protected]

Wilt u alvast het assortiment van onze merken bekijken? Wij leveren de volgende merken: 

         

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinwinkel