Vijver

Voor vijverbenodigdheden bent u bij GroenRijk Malkenschoten in Apeldoorn aan het juiste adres! Voor vijveraanleg en vijveronderhoud is het belangrijk dat u de juiste artikelen gebruikt die bijdragen aan een goede waterkwaliteit en een mooie vijver. Vaak siert de vijver de tuin als een waar sieraad waar u elke dag van kunt genieten! Wij hebben verschillende mogelijkheden voor het aanleggen van een nieuwe vijver, afhankelijk van uw wensen en voorkeuren. Ook de afwerking, decoratie en het onderhoud is natuurlijk van groot belang. In ons assortiment vindt u hier dan ook een diverse selectie aan vijverbenodigdheden om uw vijver zo mooi mogelijk te maken. 

Het assortiment aan vijverbenodigdheden van GroenRijk Malkenschoten

U vindt bij ons uw benodigdheden voor een mooie en goed onderhouden vijver. Van aanleg tot onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres, zo kunt u denken aan: 

Vijveraanleg in Apeldoorn

Voor de aanleg van een nieuwe vijver zijn er verschillende opties. U kunt kiezen uit diverse voorgevormde kunststofvijvers en vijvers die u zelf bekleedt met vijverfolie. De folie is verkrijgbaar in diverse breedtes. Bij het bepalen van de ligging van de vijver is het belangrijk om rekening te houden met de zon. Té veel zonlicht is namelijk funest voor een goede waterkwaliteit, omdat dit algengroei stimuleert en het water te warm wordt voor de vissen. Als u kiest voor een vijver van folie, dan kunt u zelf de vorm van de vijver bepalen. Een voorgevormde vijver is direct klaar voor plaatsing, dus dat kan wellicht gemakkelijker zijn. Voor de afwerking zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen, waaronder natuursteen, keitjes, hout, of moerasplanten. 

Vijver Groenrijk Apeldoorn

Welke vissen kiest u voor in de vijver?

Als u overweegt vissen te kopen voor in de vijver, denken wij graag met u mee over de soort vissen en de grootte van uw vijver. Zo zwemt de Goudwinde graag aan de oppervlakte, terwijl de goudvis eerder de bodem opzoekt. Ook de ligging van de vijver en uiteraard de grootte hiervan zijn van belang. Vraag onze medewerkers daarom gerust om hulp als u deze keuzes wilt maken. Voor een gezonde leefomgeving voor de vissen zijn waterplanten ook erg belangrijk. Uiteraard vindt u deze ook in ons assortiment. 

Maak de vijver af met pompen, filters, ornamenten en verlichting! 

Na de aanleg van uw vijver, is het tijd om deze mooi op te maken zodat u hier dagelijks van kunt genieten. Belangrijk is om goede pompen en filters aan te schaffen, eventueel in combinatie met fonteinen of andere ornamenten. Een ander mooi detail kan de verlichting zijn, waarmee u ook 's avonds prachtig zicht heeft op uw pronkstuk. 

Tot ziens bij GroenRijk Malkenschoten in Apeldoorn

Heeft u vragen over de aanleg of het onderhoud van uw vijver, of heeft u ongewenst last van troebel water? U kunt altijd een potje vijverwater meenemen naar ons tuincentrum, waar Toni u graag een deskundig advies geeft! U bent van harte welkom in ons tuincentrum waar u terecht kunt voor advies en de diverse mogelijkheden kunt bekijken.