Zo creëer je een sfeervolle plek in je tuin

Een laatste sateetje van de barbecue, een roodkleurende avondzon en goed gezelschap: ondanks dat de wintermaanden hun charme hebben, kunnen we stiekem niet wachten op de periode waarin we eindeloos van de tuin kunnen genieten. Het mag dan misschien nog even duren, maar daarom is juist dit het moment om je tuin helemaal klaar te maken voor het seizoen. Een sfeervol seizoen, want in dit artikel nemen we je mee in de leukste tuintrends én hoe je een sfeervolle plek in je tuin creëert.

Een overkapping als doe het zelf bouw project

Hij staat bij veel huishoudens op het wensenlijstje: een overkapping. Niet voor niets één van de populairste tuintrends, want hierdoor kun je – zeker in Nederland – veel vaker én langer van je tuin genieten. Je creëert er niet alleen automatisch een sfeervolle hoek mee in de tuin, ook houden je tuinmeubelen het hieronder een stuk langer vol. Net als jij zelf: want zolang de temperatuur goed is, kun je ook als het regent heerlijk in je tuin zitten.

Bakken met geld? Dat hoeft niet per se zo te zijn. Een overkapping is een heel leuk doe het zelf bouw project. Begin er dus juist nu mee, dan heb je nog even voor het eerste voorjaarszonnetje tegemoet komt.

Werk met trends of thema’s

Waar we in 2021 veel bamboe en Boho zagen, waren terracotta en okergeel in 2022 echte tuintrends. Toch gaat het niet eens per se om dé trend van het moment, maar meer om thema’s. Is Boho nog steeds helemaal jouw ding? Gebruik dat dan als thema in de tuin. Zo creëer je gezellige plekjes en sfeervolle eyecatchers.

Andere leuke stijlen en thema’s zijn de oosterse of Japanse tuin, een strandtuin, de avontuurlijke bostuin of strak en stads. Qua kleuren zien we in 2023 voornamelijk drie trends: een koele, blauwgroene tint, een zonnige groengele tint of een levendige roodroze tint.

Meerdere stijlvolle hoekjes

Heb je een grotere tuin? Dan kun je juist meerdere verschillende plekjes of hoekjes creëren in je tuin. Denk aan een heerlijke loungeset onder de overkapping, maar ook een praktische picknicktafel in het gras. Ben je omringd door echt borrelgezelschap? Dan zien we ook steeds vaker de bartafel met barkrukken terug in de tuin. Met steigerhout is ook dat een heel leuk doe het zelf bouw project. A-ha! Weer een reden om nu vast te beginnen!

Maak er wat van en geniet heel 2023 van een sfeervolle tuin!