Wintervaste planten voor in de tuin

De tijd van korte dagen en koud weer is weer aangebroken. Dat betekent dat het winter is. Waar de meeste tuinplanten in het voorjaar en in de zomer flink groeien, is dat in de winter allerminst het geval. De meeste planten worden dan ook kaal en/of minder levendig in de winter. Gelukkig geldt dit niet voor alle planten. Er zijn namelijk ook planten die wintervast zijn. Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Zo ontdek je een aantal populaire soorten winterplanten en geven we je inspiratie om dit te verwerken in je winterse tuinontwerp.

Een aantal wintervaste planten

Er zijn meerdere planten die behoorlijk wintervast zijn. In dit artikel geven we je de drie wintervaste planten die we het sterkst aanraden.

De hulst

De hulst is vooral tijdens de kerstdagen een populaire plant. De hulst staat namelijk symbool voor warmte en licht. Laat dat nou net hetgeen zijn wat we zo nodig hebben in de wintermaanden. De hulst is een prachtige, groene plant die zeer wintervast is. Aangezien die ook in de winter weinig vocht verliest, blijft deze plant ook in de winter zo mooi groen. Het is aan te raden om de hulst op een plek met veel licht te plaatsen in je tuinontwerp.

De winterbes

Naast de hulst is ook de winterbes een sterke aanrader voor een mooie winterse tuin. De winterbes kenmerkt zich aan de rode besjes die het produceert. Deze plant blijft zelfs mooi wanneer er temperaturen tot ver onder het vriespunt worden bereikt. Dat maakt de winterbes tot een zeer wintervaste plant. Wil je de winterbes toevoegen aan je tuin? Dan is het aan te raden om voor deze plant een plek te kiezen met veel vocht in de bodem.

Skimmia

Ook de skimmia doet het goed in de winter. Deze plant kenmerkt zich aan de mooie roze knoppen. Wil je de skimmia toevoegen aan je wintertuin? Zorg er dan voor dat de plant voldoende licht krijgt. Een te grote hoeveelheid schaduw kan deze plant namelijk fataal worden.

Vraag de klusjesman

Ben je klaar om je tuin winterklaar te maken? Hopelijk heb je met dit artikel voldoende inspiratie. Wil je je winterse tuinontwerp door iemand anders laten uitvoeren? Dan is het aan te raden om een klusjesman daarvoor te vragen. De kans is groot dat hij hierin al ervaren is.