De dakbedekkingsmogelijkheden voor een tuinhuis

Ben je van plan om een tuinhuis te bouwen of wil je gewoon het dak van je tuinhuis gaan vervangen? De mogelijkheden zijn enorm! Er is veel keuze tussen de verschillende soorten dakbedekking. Zo heb andere soorten bedekking voor een plat dak dan voor een schuin dak. Op deze pagina zetten we ze voor je op een rijtje.

Tuinhuis met een schuin dak

Een schuin dak heeft toch wel de meeste mogelijkheden als het gaat om de verschillende dakbedekkingen. Je kan in totaal kiezen uit 5 soorten:

  • Dakplaten: dit zijn één van de populairste soort dakbedekkingen. Je hebt hier keuze uit drie verschillende dakplaten. Dit zijn dakpanplaten, golfplaten en trapezium dakplaten.
  • Dakpannen: de klassieke dakpannen zijn ook een mogelijkheid om te gebruiken als dakbedekking voor je tuishuis. Hier is de keus te maken uit betonnen dakpannen of keramische dakpannen.
  • Rieten dak: als je een meer landelijk uiterlijk wilt geven aan je tuinhuis is een rieten dak de keuze voor jou. Er zijn 2 soorten rieten daken, een open rieten dak en een gesloten rieten dak.
  • Shingles: als je een goedkope dakbedekking wilt voor je tuishuis moet je toch wel voor shingles kiezen. Shingles zijn gemaakt van lange stroken bitumen.
  • Leien dak: voor een leien dak kan je kiezen uit natuurleien en kunstleien. Een leien dak heeft een unieke uitstraling dat je dak er als geen ander laat uitzien.

Tuinhuis met een plat dak

Voor een tuinhuis met een plat dak heb je 3 mogelijkheden om te kiezen als dakbedekking. Deze zijn als volgt:

  • EPDM: dit is een soort waterdichte rubber. EPDM is onderhoudsvriendelijk en erg UV-bestendig wat zeer handig is voor een plat dak. Daarnaast blijft het dak ook nog eens beloopbaar als je voor EPDM kiest.
  • Bitumen: het staat ook wel bekend onder de namen dakleer of roofing. Bitumen is een waterdichte en ook onderhoudsvriendelijke dakbedekking.
  • Groendak: deze bestaat uit verschillende planten, grassen en mossen. Je hebt de keus uit een intensief en extensief groendak.

Wil je meer weten over deze dakbedekkingen? Neem een kijkje op De10beste.