De voordelen van het bestraten van de tuin

Het bestraten van de tuin wordt steeds populairder onder huiseigenaren. Dit heeft namelijk een aantal goede voordelen. Een bestrating in de tuin kan de tuin ook echt goed afmaken. Het is praktisch en staat ook nog eens goed. Op deze pagina vertellen we je over de voordelen van het bestraten van de tuin.

Een onderhoudsarm stuk tuin

In plaats van dat de tuin vol staat met groentes, fruit en andere planten is bestrating zo goed als onderhoudsarm. Een volle tuin heeft veel onkruid en ook moet er goed voor gezorgd worden. Toch betekent het niet dat er geen onderhoud nodig is wanneer je de tuin hebt bestraat. Er moet namelijk nog wel onkruid gewied worden. Als je dit niet doet zal het er al snel slecht uit gaan zien.

Praktisch en veilig om op te lopen

Als je steeds over de zwarte aarde of het gras moet lopen in de tuin heb je toch wel te maken met verschillende risico’s. Het is namelijk moeilijker om de ongelijkheden in de grond op te merken als je over het gras loopt. Bij een bestrate grond is dit veel beter op te merken. Je wilt namelijk niet gaan struikelen en verwondingen gaan oplopen.

Het is mooi en overzichtelijk

De bestrating zorgt ervoor dat de tuin er een stuk overzichtelijker uit gaat zien. Daarnaast hoef je ook minder randen te bijhouden als je bestrating hebt. Tijdens het maaien van gras is het vaak lastig om langs de muur of schutting goed te kunnen maaien. Daarvoor is dan vaak nog een aparte maaier nodig. Wanneer je de tuin hebt bestraat zul je hier veel minder last van hebben.

Je hebt meer ruimte om te benutten voor jezelf

Een bestrate tuin ziet er erg overzichtelijk uit en het is ook nog eens mooi. Het bestraten van de tuin brengt vaak wel eenmalig extra kosten met zich mee, dus let hier goed op. Daarnaast kan je de tuin zo bestraten dat je er tijdens de warme zomermaanden goed gebruikt van kunt maken. Zo kun je je eigen terras gaan maken of tijdens een verbouwing een overkapping boven de bestrating laten bouwen.

Meer weten over het bestraten van de tuin? Je vind veel informatie op deze website.